آموزش, مقالات

خواص تخم خرفه

خواص تخم خرفه

Portulaca oleracea L.، متعلق به خانواده Portulacaceae، معمولاً به عنوان خرفه در (ایالات متحده آمریکا و استرالیا)، ریگلا (مصر)، گیاه خوک (انگلیس)، پورپیر (فرانسه) و ما-چی-ژیان Ma-Chi-Xian در چین، شناخته می شود. این گیاه یکساله با آب و هوای گرم و علفی و با پراکندگی جهانی به طور گسترده در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان به عنوان علف هرز ولی قابل خوردن برای انسان و حیوانات و پرندگان می روید و در سوپ‌ها و سالادهای اطراف مدیترانه و کشورهای استوایی آسیایی مصرف می شود و به عنوان یک داروی عامیانه در بسیاری از کشورها شناخته شده است. آمریکایی ها و بومیان استرالیا دانه های این گیاه را برای استفاده در نان آرد می کنند. خرفه همچنین به دلیل داشتن اسیدهای چرب غنی امگا 3 و خواص آنتی اکسیدانی خود منبعی از فواید تغذیه ای را ارائه می دهد.

خرفه

ترکیبات مختلفی از خرفه جدا شده است، مانند فلاونوئیدها، آلکالوئیدها، پلی ساکاریدها، اسیدهای چرب، ترپنوئیدها، استرول ها، پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی.

خرفه اهمیت قابل توجهی برای صنایع غذایی دارد و همچنین دارای طیف وسیعی از خواص دارویی مانند محافظت کننده عصبی، ضد میکروبی، ضد دیابت، آنتی اکسیدان، ضد التهاب، ضد باکتری، ضد زخم (خواص ترمیم زخم) و ضد سرطان، تب بر و ضد عفونی کننده است.

این گیاه توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی ذکر شده است و اصطلاح «پاناسه جهانی» به آن داده شده است. فولکلور چینی آن را به عنوان “سبزی برای عمر طولانی” توصیف می کند و هزاران سال است که در طب سنتی چینی از آن استفاده می شود.

سبزی خرفه

طبع خرفه سرد و ترش مزه است و برای خنک کردن خون، خونریزی، گرما و رفع سموم استفاده می شود. قسمت هوایی خشک شده این گیاه برای درمان تب، اسهال خونی، اسهال، کربونکل، اگزما و هماتوشزی و محافظت کننده کبد توصیه شده شده است. خرفه پتانسیل بالایی برای استفاده به عنوان غذای انسان و حیوان و استفاده به عنوان یک عامل دارویی در پزشکی دارد.

خرفه همچنین یک منبع عالی از اسیدهای چرب امگا 3 است که معمولا در روغن و چربی ماهی ها وجود دارد اما به طور معمول در گیاهان یافت نمی شود. اسیدهای چرب امگا 3 نقش مهمی در تقویت عملکرد سیستم ایمنی و پیشگیری و درمان فشار خون بالا، بیماری عروق کرونر، سرطان و سایر اختلالات التهابی و خود ایمنی دارند.

پلی ساکاریدهای موجود در خرفه به دلیل تعدیل چربی خون و متابولیسم و کاهش گلوکز خون، عوامل بالقوه درمانی برای درمان دیابت شیرین هستند.

خرفه حاوی بالاترین محتوای ویتامین A است که یک آنتی اکسیدان طبیعی است که نقش مهمی در بینایی، حفظ غشاهای مخاطی سالم و محافظت در برابر سرطان ریه و حفره دهان در میان سبزیجات برگ سبز دارد. این گیاه همچنین حاوی اسید آسکوربیک، آلفا توکوفرول و ویتامین های B کمپلکس، مواد معدنی مانند فسفر، منگنز، آیکون، کلسیم و سلنیوم و اسیدهای آمینه است.

تهیه و ترجمه: تیم تولید محتوای مای فندق

ارزش غذایی در هر 100 گرم

Principle

Nutrient value

Percentage of RDA

انرژی

16 Kcal

1.5%

کربوهیدرات

3.4 g

3%

پروتئین

1.30 g

2%

چربی کل

0.1 g

0.5%

کلسترول

0 mg

0%

Vitamins

 فولات

12 μg

3%

 نیاسین

0.480 mg

3%

 اسید پانتوتنیک

0.036 mg

1%

 پیریدوکسین

0.073 mg

5.5%

 ریبوفلاوین

0.112 mg

8.5%

 تیامین

0.047 mg

4%

 ویتامین A

1320 IU

44%

 ویتامین C

21 mg

35%

Electrolytes

 سدیم

45 mg

3%

 پتاسیم

494 mg

10.5%

Minerals

 کلسیم

65 mg

6.5%

 مس

0.113 mg

12.5%

 آهن

1.99 mg

25%

 منیزیم

68 mg

17%

 منگنز

0.303 mg

13%

 فسفر

44 mg

6%

 سلنیوم

0.9 μg

2%

 روی

0.17 mg

1.5%

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *