آموزش

تغذیه عروس هلندی

تغذیه عروس هلندی

در این متن سه مرحله مختلف تغذیه عروس هلندی بطور کامل آموزش داده میشود:

1- تغذیه عروس هلندی به صورت انفرادی

2- تغذیه عروس هلندی به صورت مولد

3- تغذیه عروس هلندی پس از به دنیا آمدن جوجه


1- تغذیه عروس هلندی به صورت انفرادی

خوراک خشک (2پیمانه ارزن درشت +1پیمانه تخم کتان)
هفته ای یک بار فقط سفیده تخم مرغ
10 روز یک بار مولتی ویتامین مخصوص طوطی سانان
کاهو و سبزیجات مثل کرفس،جعفری با ساقه و هر نوع سبزی که طوطی شما از آن استقبال میکند هر 3 روز یک بار (هر روز دادن باعث اسهال می شود- سبزیجات کاملا شسته شود)
ذرت اب پز هر 4 روز یک برش
جوانه ها مانند گندم، جو، ماش، عدس هر 3 روز یک بار
حبوبات آب پز یا بخار پز هفته ای 1 بار
هویج رنده شده که آب آن کاملا گرفته شده و حتی کمی هوا داده شده تا رطوبت نداشته باشد هر 3 تا 4روز یک بار
تخمه افتابگردان هر هفته فقط یک بار به صورت محدود
میوه ها مثل سیب سفید، موز، انبه و میوه های استوایی که در طبیعت استرالیا زادگاه اکثر طوطی سانان وجود دارد نیز استفاده شود.
پسته خام و بادام خام هم جزء مواردی هست که به صورت محدود مشکلی ندارد.
شاهدانه نیز هفته ای 1 بار به صورت بسیار کم چون هم چربی بالایی دارد هم مخصوصا برای فصول گرما دانه بسیار گرمی است.

نکات مهم:
– تمامی موارد بالا در پرندگان مختلف حتی در یک نژاد خاص بسته به علاقه طوطی شما در طول یک دوره مشخص میشود و میتوانید مواردی که طوطی شما هیچ علاقه ای نشان نمیدهد را حذف کنید اما این نکته را فراموش نکنید یک پرنده شاید در فصل گرما شاهدانه را اصلا مصرف نکند اما همان پرنده در فصل سرما اشتیاق فراوانی به این نوع دانه نشان دهد پس هیچ وقت یک خوراک را کلا از برنامه پرنده خذف نکنید.
– مواردی مثل شکلاتها، چای، قهوه و موارد کافئین دار، لواشک و ترشیجات و میوه های ترش، شیرینی جات و فست فودها و سرخ کردنی ها به هیچ وجه مصرف نگردد.

 

عروس هلندی2- تغذیه عروس هلندی به صورت مولد

خوراک معمولی در زمان استراحت بعد از بزرگ کردن جوجه های سری قبل تنها مخلوط ارزن درشت و تخم کتان به صورت 2به1 یا 3به1 میباشد که سبزیجات نیز به صورت پراکنده استفاده میشود. این در زمانیست که درب لانه بسته می باشد.
معمولا 20 روز جهت استراحت در نظر گرفته میشود.
پس از طی شدن این دوره وارد دوره جدید میشویم که جهت تقویت نطفه در پرنده در فاصله زمانی یک هفته به صورت یک روز در میان باید مولتی ویتامین که مخصوصا ویتامین A در آن گنجانده شده باشد را در آب پرنده استفاده کرد و در این مدت جوانه های گندم و جو و… به صورت روزانه در اختیار پرنده قرار گیرد.
در این یک هفته ای که شروع به تقویت جفت میکنید در روز چهارم درب لانه را باز کرده که جفت ظرف این چند روز لانه گرم کردن را انجام داده تا پس از طی شدن این دوره شروع به جفت گیری کنند.
در زمان جفت گیری که 4الی6 روز به طول می‌انجامد مرتب جوانه ها و ویتامین ها را در اختیار پرنده قرار دهید و بعد از گذاشتن اولین تخم تغذیه پرنده را به روال عادی برگردانید (ارزن و تخم کتان) در این زمان تا تولد اولین جوجه که 19 الی 21 روز طول میکشد از دادن خوراکهای چرب و غیر معمول به پرنده خودداری کنید.

 

cockatiel-birds-eggs1

3- تغذیه عروس هلندی پس از به دنیا آمدن جوجه

بعد از تولد اولین جوجه تغذیه جفت مولد کاملا متفاوت میباشد.

شما هر روز باید تخم مرغ آب پز را در اختیار جفت قرار دهید. نسبت به تعداد جوجه و اندازه جوجه میتوانید تخم مرغ را تکه کرده و در اختیار مولد قرار دهید (تخم مرغ ظرف 20دقیقه آب پز میشود اما شما 40 دقیقه بجوشانید! دلیل این کار این است که از وجود هرگونه باکتری در تخم مرغ خیالمان راحت شود)

در دوره ای که مولد ها جوجه دارند همه خوراک ها مثل ذرت تخم مرغ حتی با زرده، تخم آفتابگردان و انواع جوانه ها هر روز در اختیار جفت قرار دهید آنها خود میدانند که کدام را مصرف کنند و کدام را مصرف نکنند. شاید امروز ذرت را به هیچ عنوان مصرف نکنند اما 2 روز بعد تمام آنرا مصرف کنند.تنها در زمانی که جوجه دارند هر 2 تا 3 روز از سبزیجات و کاهو استفاده کنید و مولتی ویتامین هم هر 6 روز یک بار که فردای آن روز حتما دور ریخته شود.

توجه داشته باشید چه طوطی به صورت انفرادی چه جفت مولد، هر روز قبل از تاریکی هوا تمام خوراک مانده در ظروف را تخلیه کرده که پرنده در سحر گاه روز بعد از خوراک مانده تغذیه نکند که باعث مریضی خود و جوجه ها شود.

 

تهیه کننده: آرش

سایت آموزشی عروس هلندی فندق

 

خرید آنلاین غذای عروس هلندی مخصوص مای فندق

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *